tylko zamiast ikonki ogrzewania lusterek powinno byc "0"
Czy to robi jakaś różnice czy będzie pasowało do mojej Octavii I z 99r. (brak podgrzewanych lusterek)
prościzna, wyciągasz cały ten plasticzek, w którym zamontowany jest ów przełącznik, przekładasz, przepinasz wtyczkę i po problemie. Tylko uważaj bo to wszystko plastik, także delikatnie ale bez problemu.
Wyciągasz tylko plastik koło klamki, w którym siedzi właśnie włącznik. octikombi, lusterka grzeją poprzez ustawienie na grzanie? Ja też mam z 0, a lusterka grzeją z tylną szybą.
rbs911, ja kupiłem ori przełącznik z O1FL (właśnie tez z grzaniem lusterek zamiast 0) i jest ok. Wszystko ładnie śmiga świeci.
Jeśli kupiłeś używkę to może trafiłeś uszkodzoną. Sprawdzałeś w innej furce czy działa?
[ Dodano: Czw 10 Gru, 09 19:25 ] b-bar01, z 2003 tak. Mowa jest o roczniku 99, w którym podgrzewanie lusterek włączało się/działało razem z ogrzewaniem tylnej szyby.
ja kupiłem ori przełącznik z O1FL (właśnie tez z grzaniem lusterek zamiast 0) i jest ok. Wszystko ładnie śmiga świeci.
Jeśli kupiłeś używkę to może trafiłeś uszkodzoną. Sprawdzałeś w innej furce czy działa?
Nie miałem okazji sprawdzić w innym samochodzie.To jest nówka więc nie powinno się nic dziac :?
Zamieszczone przez awiacek
Są dwa rodzaje przełączników (gniazdo jest takie samo w obydu), jeden dla szyb na korbkę i drugi przy pełnej elektryce.
Jeśli to prawda to upomnę się sprzedawcy podczas reklamacji, a posiadam korbki :wink:
Mam podobny problem. Octavia 1.9 Tdo 110 kM 1998r. elektryczne szyby. Nie wiem czy ma podgrzewane lusterka ale na przełączniku jest ,,0". Ponieważ przełącznik się złamał szukam nowego ale te z ,,0" są o 100 zł droższe od nowych.
ewanoboro, Wiem że niektórym się nie opłaca ale na allegro widziałem zestawy naprawcze przełączników.Wiem że to śmieszne ale takie są.Sprubuj poszukać .
Kupowałem ostatnio podobny i był odrobinkę za duży, aby go wsadzić w ten plastik musiałem go rozebrać. Niestety ten mechanizm we wnętrzu był dosyć tandetny i po złożeniu go ponownie już nie działał. Jedynie świeci się na czerwono, dlatego zamówiłem jeszcze raz tym razem używkę razem z tym plastikiem w którym siedzi. Cena 40zł w tym wysyłka. Czy działa to się okaże, bo jeszcze nie doszedł.
Komentarz